WAZAMAR

Historische Geslachtswapens

 

 


wp-100-algemeen-1

Historische Geslachtswapens

Inleiding
Inhoud 

Voor reacties

 

 

43

 

< -- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -- >

 

 

 

Wapenschild: Gevierendeeld: 1 en 4 In zilver een keper van zwart, vergezeld van drie sterren (6) van goud; 2 en 3 In goud drie zuilen van rood en een van drie stukken gekanteeld schildhoofd van zwart.
Wapenvoerder: Jan Jacobsz van Leemput, geb. --, overl. 1590. Brouwer, kapitein van de Schutterij, schepen en raad te Utrecht.

 

 

Wapenschild: In goud een leeuw van rood, getongd en genageld van blauw, over alles heen een barensteel van hetzelfde.
Wapenvoerder: Floris Thin, geb. --, overl. Utrecht 1590. Advocaat en pensionaris van Utrecht. Zijn eigenlijke naam was 'Van Ewijck' als zoon van Gijsbert van Ewijck en Machteld Thin. Hij nam evenwel de naam van zijn moeder aan.

 

 

Wapenschild: Gevierendeeld: 1 en 4 In blauw drie lelies van goud (Frankrijk); 2 en 3 In goud een leeuw van zwart, getongd en genageld van rood (Vlaanderen).
Wapenvoerder: François van Valois, Hertog van Alençon (Anjou), geb. 1554, overl. Chateau-Thierry 1584. Zoon van Koning Hendrik II van Frankrijk en Catharina de Medici, "Erfelijk Vorst en Heer der Nederlanden".
Zijn wapen was samengesteld uit dat van Frankrijk en dat van één of meer der Nederlandsche gewesten.

 

 

Wapenschild: In zilver een geente dwarsbalk van rood.
Wapenvoerder: Gerard van Groesbeek, geboren uit het Gelderse geslacht van die naam, op het kasteel van Curingen bij Hasselt in 1517, overl. Luik 1580. Prins-Bisschop van Luik.

 

 

Wapenschild: Gedeeld: I In goud een halve adelaar van zwart, komende uit de deellijn; II In rood twee boven elkaar geplaatste lelies van zilver.
Wapenvoerder: Sicke van Dekema, geb. 1548, overl. 1625. Heer van Tammegaburg te Hornhuizen in de Marne en eigenaar van Mammema State, lid van de staten van Friesland.

 

 

Wapenschild: In goud een boom van groen, het gebladerte beladen met een gans van zilver, de boom ter linkerzijde vergezeld van een klimmende beer van natuurlijke kleur, gebonden door twee banden van rood, die om het lichaam van de beer en de boom lopen; het geheel ondersteund van een grond van groen; de boom overtopt met een zon van rood en begeleid van vier sterren (5) van zilver.
Wapenvoerder: Francesco de Montesdoça, geb Utrera 1542, overl. 1593. Spaans kolonel, militair gouverneur van Maastricht.

 

 

Wapenschild: In blauw een leeuw van goud en een zoom eveneens van blauw, beladen met acht St. Andreas kruisjes van goud.
Wapenvoerder: Francisco Verdugo, geb. Taravera de la Reina 1536, overl. 1597. Spaans bevelhebber, gouverneur van de Koning in Friesland.

 

 

Wapenschild: Gedeeld: I Doorsneden: a In rood een burcht, getopt met drie torentjes van goud, gesloten en verlicht van blauw (Castilië), b In zilver een leeuw van rood, gekroond, genageld en getongd van goud (Leon), II Gedeeld: a In goud vier palen van rood (Arragon), b schuingevierendeeld met onder en boven in goud vier palen van rood en rechts en links in zilver een adelaar van zwart, gepoot en gebekt van rood (Sicilië); over alles heen een gedeeld hartschild, a In rood een dwarsbalk van zilver (Oostenrijk), b Geschuinbalkt van goud en blauw met een zoom van rood (Oud-Bourgondië).
Wapenvoerder: Don Juan van Oostenrijk, geb. Regensburg 1547, overl. Namen 1578. Halfbroer van de Koning, stadhouder en kapitein generaal van de Nederlanden.

 

 

 

< -- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -- >

 

 

© WAZAMAR
sinds 1995

Hoewel ernaar gestreefd is correcte informatie te verschaffen, kan niet worden gegarandeerd dat de informatie op het moment waarop deze is geplaatst na verloop van tijd nog steeds juist is. Aan de inhoud van deze webhalte kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



web stats
free website tracker