WAZAMAR

Historische Geslachtswapens

 

 


wp-100-algemeen-1

Historische Geslachtswapens

Inleiding
Inhoud

Voor reacties

 

 

39

 

< -- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -- >

 

 

 

Wapenschild: Linksgeschuind van zilver en rood; een leeuw van het een in het andere, getongd van rood, genageld van blauw en houdende een bliksem, eveneens van blauw.
Vier jaar na zijn terechtstelling werd zijn familie bij Koninklijke Adelsbrief van 4 mei 1589 in de adelstand verheven en gerechtigd tot het voeren van het vermelde wapen.
Wapenvoerder: Balthasar Gerard, geb. Vuillafans in Franche Comte ca 1557, overl. Delft 1584. Student in de rechten, moordenaar van de Prins.

 

 

Wapenschild: In blauw 7 penningen van goud, geplaatst 3, 3 en 1en een schildhoofd van hetzelfde.
Het wapen van het huis De Melun.
Wapenvoerder: Robert de Melun, Prins van Espinoy, overl. voor Antwerpen 1585. Markies van Roubaix, burggraaf van Gent, legerhoofd van de Staten, later generaal van de Spaanse ruiterij en bevelhebber van Artois.

 

 

Wapenschild: Doorsneden: I In goud een uitkomende dubbele adelaar van zwart met aureolen van goud; II In blauw een das van zilver, lopende op een grond van groen.
De Duitse adelaar wijst op de bovenvermelde functie, terwijl de das een sprekend wapenfiguur is.
Wapenvoerder: Johann Babtiste de Tassis (Taxis), geb. uit het bekende geslacht van keizelijke postmeesters 1552, overl. voor Bonn 1588. Spaans guerilla aanvoerder.

 

 

Wapenschild: In rood een haan van goud, in het schildhoofd vergezeld van drie naast elkaar geplaatste blokken van hetzelfde.
Wapenvoerder: Johan van den Corput (Cornput of Kornput), geb. Breda 1542, overl. Groningen 1611. Vestingbouwkundige, verdediger van Steenwijk.

 

 

Wapenschild: In zwart een omgewende, dubbelstaartige leeuw van goud, getongd en genageld van rood.
De naam Schenk zou wijzen op het ambt van schenker, dat de leden van het geslacht in de dertiende eeuw aan het hof van de graven van Gulik uitoefenden, terwijl Nideggen of Nijdeggen de naam van een kasteel is.
Wapenvoerder: Maarten Schenk van Nideggen, overl. bij Nijmegen 1589. Heer van Afferden en Blijenbeek, bevelhebber in Spaanse dienst, later (1581) in Staatse dienst.

 

 

Wapenschild: Geschuinbalkt van blauw en zilver.
Wapenvoerder: Frederik Schenk van Tautenburg, geb. Wijk bij Duurstede 1503, overl. Utrecht 1588. Aartsbisschop van Utrecht.

 

 

Wapenschild: Gedeeld: I In goud een adelaar van zwart; II In goud drie dwarsbalken van rood.
Wapenvoerder: Adolf, Graaf van Nieuwenaar (Neuenar) en Meurs, geb. ca 1545, overl. Arnhem 1589. Stadhouder van Gelderland, Utrecht en Overijssel.

 

 

Wapenschild: Gevierendeeld: 1 en 4 In zilver drie vijfbladen van rood; 2 en 3 In goud een kookpot van zwart.
Wapenvoerder: Caspar van Vosbergen (Vosbergius), overl. waarschijnlijk 1598. Rechtsgeleerde, hoogbaljuw van Zierikzee (1576), later baljuw van Veere.

 

 

Wapenschild: In blauw drie lopende herten van goud.
Wapenvoerder: Willem Borluut, geb. Gent 1535, overl. Gent 1580. Advocaat bij de raad van Vlaanderen te Gent, later raadspensionaris van de stad Damme en schrijver.

 

 

 

< -- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -- >

 

 

WAZAMAR
sinds 1995

Hoewel ernaar gestreefd is correcte informatie te verschaffen, kan niet worden gegarandeerd dat de informatie op het moment waarop deze is geplaatst na verloop van tijd nog steeds juist is. Aan de inhoud van deze webhalte kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.
|

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 web stats
free website tracker