WAZAMAR

Historische Geslachtswapens

 

 


wp-100-algemeen-1

Historische Geslachtswapens

Inleiding
Inhoud

Voor reacties

 

 

34

 

< -- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -- >

 

 

 

Wapenschild: In azuur twee schuingekruiste palmtakken van goud, vergezeld van vier sterren van hetzelfde.
Wapenvoerder: Jean Grusset, geb. Champlitte in Bourgondie 1540, overl. Atrecht 1609, president van de Raad van Artois en de Geheime Raad te Brussel, diplomaat, zoon van Guillaume Grusset en Marquerite Richardot. Naar wens van zijn oom Francois Richardot, Bisschop van Atrecht, nam hij den naam en het wapen van zijn moeder aan.

 

 

Wapenschild: In azuur een kronkelende, paalsgewijze geplaatste slang van goud, haar omgekrulde staart eindigende in een pijlpunt, die naar de schildvoet wijst.
Wapenvoerder: Christiaan van Adrichem (Adrichomius, Crucis, Cruys van Adrichem), geb. Delft 1533, overl. Keulen 1585, priester, rector en biechtvader van het St. Barbaraklooster te Delft (1665). Godsdiensttroebelen dreven hem naar Brabant en later naar Keulen, waar hij rector van het Augustinessenklooster "Nazareth" te Keulen werd. Onder de naam Christianus Crucis publiceerde hij in 1578 te Antwerpen een Vita Jesu Christi. Auteur van topografische werken over het Heilige Land die tot in de 19e eeuw werden heruitgegeven.
Zijn vader was brouwer en korenkoper in de brouwerij "Het dubbele Kruis" te Delft. Hiernaar noemde zijn zoon zich ook wel Christianus Crucis of Cruys van Adrichem.

 

 

Wapenschild: In sabel een leeuw van zilver, genageld, getongd en gekroond van rood; over alles heen een dwarsbalk van keel, beladen met 2 breedarmige kruisjes van goud.
Wapenvoerder: Hendrik Van Cuyck, geb. Kuilenburg 1546, overl. Roermond, tweede bisschop van Roermond, zoon van Jan Van Cuyck, rentmeester van Floris van Pallandt, Heer van Cuyck.

 

 

Wapenschild: In zilver een molensteen van keel, in de schildvoet vergezeld van een roos van hetzelfde.
Wapenvoerder: Godfried van Mierlo, geb. Mierlo in Noord-Brabant, overl. Deventer 1587, tweede bischop van Haarlem (1570) en Prelaat van Egmond.

 

 

Wapenschild: Gevierendeeld: I en IV In zilver een klimmende eenhoorn van sabel, gehoornd van goud; II en III In zwart drie bloempjes van zilver (2, 1).
Wapenvoerder: Sasbout Vosmeer, geb. Delft 1548, overl Keulen 1614, eerste apostolische vicaris in Holland, zoon van Miechiel Cornelisz. Vosmeer en Margaretha Sasbout. Hij had dus de geslachtsnaam van zijn moeder als voornaam.
Het wapen van de familie Vosmeer is in zilver een klimmende eenhoorn van zwart, gehoornd van goud, soms vergezeld van een klaverblad en een ster van zwart.

 

 

Wapenschild: In sabel drie posthoorns van zilver, gemond en beslagen van goud.
Wapenvoerder: Joannes van Bruheze, geb. Breda 1527, overl Keulen 1600, thesaurier van het Kapittel te Utrecht, Domdeken, lid van het Canonikaat, benoemd tot bisschop van Groningen en later van Utrecht, evenwel niet gewijd. Hij bleef in Keulen.

 

 

Wapenschild: Gedwarsbalkt van zilver en azuur van 12 stukken.
Wapenvoerder
: Joannes Hauchinus (Hauchin), geb. Geeraardsbergen 1527, overl. 1589, tweede Aartsbisschop van Mechelen.

 

 

 

Wapenschild: In goud 3 schuinbalken van keel.
Wapenvoerder: Michelle Chrislieri, geb. Bosco in Lombardije 1504, overl. Rome 1572, Paus Pius V (1566-1572).

 

 

Wapenschild: In keel een van hetzelfde afgesneden halve draak van goud.
Wapenvoerder: Hugues Buoncompagni, geb. Boulogna 1502, overl Rome 1585, Paus Gregorius XIII (1572 - 1585), gregoriaanse tijdrekening.

 

 

 

< -- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -- >

 

 

WAZAMAR
sinds 1995

Hoewel er naar gestreefd is correcte informatie te verschaffen, kan niet worden gegarandeerd dat de informatie op het moment waarop deze is geplaatst na verloop van tijd nog steeds juist is. Aan de inhoud van deze webhalte kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 web stats
free website tracker