WAZAMAR

Historische Geslachtswapens

 

 


wp-100-algemeen-1

Historische Geslachtswapens

Inleiding
Inhoud 

Voor reacties

 

 

28

 

< -- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -- >

 

 

 

Wapenschild: Gevierendeeld: 1 en 4 van zilver; 2 en 3 van rood, getralied van goud' over alles heen een schuinbalk van zwart, beladen met drie schelpen van zilver, geplaatst in de richting van de schuinbalk.
Wapenvoerder: Robert Spencer, baron van Wormleighton, geb. --, overl. 1627, Engels gezant te Den Haag, inzake de vredesonderhandelingen tussen Spanje en de Verenigde Nederlanden.

 

 

Wapenschild: In zilver een dwarsbalk van rood, van boven vergezeld van drie koeken van hetzelfde.
Wapenvoerder: Robert Devereux, Graaf van Essex, geb. Netherwood in Herefordshire 1567, overl. Londen 1601, Engels legeraanvoerder.

 

 

Wapenschild: Gevierendeeld: 1 en 4 in zilver drie balksgewijs geplaatste stormrammen van natuurlijke kleur met koppen en kettingen van blauw, boven elkaar (Bertie); 2 en 3 van goud, getralied van blauw (Willoughby de Eresby).
Wapenvoerder: Lord Peregrine Bertie (Willoughby de Eresby), geb. Wezel 1555, overl. Berwick 1601, Engels Gouverneur van Bergen op Zoom, later bevelhebber van de Engelse hulptroepen.
Hij was een zoon van Richard Bertie en Catharine Bertie, baronesse van Willoughby de Ereby.

 

 

Wapenschild: In goud een schuinbalk van zwart, getralied van zilver.
Wapenvoerder: Guillaume de Maulde
, Heer van Mansart, Doorniks edelman. Sedert 1577 gouverneur van Oudenaarde, kolonel van de Waalse troepen, gedeputeerde voor het Vrije van Brugge, namens Vlaanderen in de Staten Generaal (1582 - 1583).

 

 

Wapenschild: Gevierendeeld: 1 en 4, In blauw tien aaneengesloten en aanstotende ruiten van zilver, geplaatst 3, 3, 3, en 1; 2 en 3 gedwarsbalkt van zilver en rood van zes stukken.
Wapenvoerder: Charles de Herauguières, geb. 1565, overl. 's-Gravenhage 1610, Kammerijks edelman en krijgsman, o.m. bevelhebber van de soldaten in het bekende turfschip van Breda.

 

 

Wapenschild: Gevierendeeld van rood en goud, het eerste kwartier beladen met een ster van zilver.
Wapenvoerder: Sir Francis Vere, geb. 1550 uit de aanzienlijke familie van de Oxfords, overl. Londen 1609, ruiter-officier, sergeant-majoor, bevelhebber van de Engelse hulptroepen, verdediger van Sluis, Gouverneur van Den Briel, verdediger van Oostende.

 

 

Wapenschild: Gevierendeeld: van goud en rood, over alles heen een schuinbalk van vair.
Wapenvoerder: Thomas Sackville (Lord Buckhurst), geb. Buckhurst 1536, overl. Whitehall (Londen) 1608, eerste graaf van Dorset en baron Buckhurst. Buitengewoon gezant van de koningin van Engeland en lid van het Engelse parlement.

 

 

Wapen: In zilver een schuinbalk van blauw, beladen met drie aanziende hertenkoppen van goud, geplaatst in de richting van de schuinbalk.
Wapenvoerder: Sir William Stanley, geb. vermoedelijk Hooton 1548, overl. Gent 1630, bevelhebber der Ierse benden en gouverneur van Leicester te Deventer. Later ging hij in Spaanse dienst over.

 

 

Wapen: In blauw een gaande leeuw van goud, vergezeld van drie lelies van zilver.
Wapenvoerder: Sir John North, geb. ca 1551, overl. in Vlaanderen 1597, lid van het Engelse parlement en bevelhebber.

 

 

 

< -- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -- >

 

 

© WAZAMAR
sinds 1995

Hoewel ernaar gestreefd is correcte informatie te verschaffen, kan niet worden gegarandeerd dat de informatie op het moment waarop deze is geplaatst na verloop van tijd nog steeds juist is. Aan de inhoud van deze webhalte kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 web stats
free website tracker