Genealogieën

Genealogie van Cornelis van MILLIGEN

 

 


Genealogie
van
blanco-80-94
Cornelis van Milligen

Inhoud
Voornamen
Gezinnen
Meer

Verwijzingen

Voor reacties

 

 

De oudst bekende voorvader van Cornelis van Milligen is Evert Jansen, geboren 1675, zoon van Jan Henrix en Hendrikje Everts, waard te Milligen, overleden te Garderen september 1737, trouwde te Garderen op 15 augustus 1706 met Stijntje Lucassen Peereboom, gedoopt te Nijkerk op 13 januari 1684, dochter van Lucas Elbertsen Peereboom en Claasjen Michels, waardin te Milligen, overleden te Putten op 27 maart 1774 en begraven te Garderen.

 

Waar komt de familienaam Van Milligen vandaan?

 

De herberg waar Evert en Stijntje waard en waardin van waren stond op een punt [het gekleurde deel van onderstaande kaart uit 1773] halverwege Deventer-Utrecht en halverwege Harderwijk-Arnhem. Zij was dus in het 'midden-gelegen'. Door de vlugge Veluwse uitspraak werd 'midden-gelegen' al spoedig ‘milgen’, 'milligen' en zelfs ‘millingen’. Deze namen werden gebruikt voor de nazaten die daar vandaan kwamen. Zo ontstonden de familienamen Van Milgen, Van Milligen en Van Millingen. 

 

krt-32

1773

Aan de postweg later straatweg Amersfoort-Apeldoorn lag de herberg 'Milligen'. (Op deze plaats staat nu de hoeve Oud-Milligen).

 

hoeveOudMilliggen-2005-400

Toen de eigenaar van de herberg 'Milligen' op een afstand van een uur gaans van Apeldoorn een nieuwe herberg bouwde herdoopte hij de oude herberg in 'Oud-Milligen' en gaf de gereedgekomen herberg de naam van 'Nieuw-Milligen'.

 

 

Hoeve ‘Oud-Milligen’
2005

 

 

Volgens het Meertens Instituut

Milligen, van

 

 

De spreiding (in 1993) van familienamen in Nederland

 

Van Milligen

 

krtspreiding-vMilligen-300

 

Van Milgen

Van Millingen

 

 

krtspreiding-vMilgen-300

krtspreiding-vMillingen-300

 

 

 

© WAZAMAR
sinds 1995