WAZAMAR

Nederlanders in BraziliŽ

 

 


anivlag-br

Nederlanders
in
BraziliŽ

Inleiding

Familienamen

Plaatsnamen

BraziliŽ
Volkslied

Literatuurlijst

Links

Voor reacties

 

gestart op 21 maart 2000 - laatst aangepast 9 april 2014

Inleiding

 

krtbrazilie

In een map van een cursus Genealogie van PBNA van omstreeks 1980 en in een in 1997 uitgegeven boek+CD van een Teleac cursus vindt men informatie over emigratie.
Alleen met betrekking tot BraziliŽ zijn er geen gegevens te vinden.
De uit BraziliŽ (in 1990) teruggekomen familie Groenveld heeft uit de koloniŽn aldaar wat boeken mee genomen over het leven van naar BraziliŽ geŽmigreerde Nederlanders. Naar mijn mening zijn deze boeken hier (nog) niet verkrijgbaar en bevatten zeer veel genealogische gegevens waar men in Nederland naar zoekt.
In 1996 kwam deze familie naast ons wonen.
Dit gaf de aansporing te gaan onderzoeken welke Nederlanders naar BraziliŽ emigreerden en in welke plaatsen, vestigingen of kolonies zij zich vestigden.

image558

De gegevens zijn met behulp van onder meer de meegenomen boeken en de buren verder aangevuld. Voor wat betreft de vestigingen is dankbaar gebruik gemaakt van het rapport van C.J.M. Wijnen uit 2001.
Verder dienen de gegevens nog "genealogisch bevestigd" te worden door middel van akten en dergelijke. Zoals bijvoorbeeld de huwelijksakte van Lolke Dijkstra & Geertje Geertruida Gorter.

Walter Andreas Groen

 

 

 

© WAZAMAR
sinds 1995

Hoewel er naar gestreefd is correcte informatie te verschaffen, kan niet worden gegarandeerd dat de informatie op het moment waarop deze is geplaatst na verloop van tijd nog steeds juist is. Aan de inhoud van deze webhalte kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

 

 web stats
free website tracker