Pourtraitschilder

Berend Wierts KUNST

 

 


BWKunst-80
Berend Wierts Kunst

Inleiding

Inhoud

Werkboekje

Portretten op volgorde van nummer

Portretten op volgorde van familienaam

Genealogieën

Bronnen

Voor reacties

 

 

Inhoud

 

Werkboekje

Berend Kunst noteerde zijn werkzaamheden van 1823 tot 1873 in een schrift wat hij aanvulde naar 80 bladzijden. Dit schrift van notities gedurende vijftig jaar wordt hier ‘werkboekje’ genoemd. Men kan zoeken naar portretten vervaardigd in een jaar en naar portretten vervaardigd in een plaats. Let wel op verschrijvingen.

 

Portretten op
volgorde van nummer
:

Berend Kunst reisde als “pourtraitschilder” tussen 1821 en 1881 in Nederland, Noord-Duitsland, Denemarken en Zweden en maakte zeker 6000 portretten.
Men vindt deze portretten wel aardig tot zeer interessant. Echter wie er op zo’n portret staat weet men vaak niet. Weet men het wel dan is over het algemeen alleen de naam bekend en dat het uit erven is verkregen of gekocht.
Deze portretten zijn zo goed als mogelijk naar de werkelijkheid getekend. Dit blijkt uit vergelijken met foto’s van nazaten.

 

Portretten op
volgorde van familienaam
:

Op alfabetische volgorde van familienaam een lijst met verwijzingen naar meer informatie.
Er wordt naar gestreefd een zo volledig mogelijke informatie te verzamelen over de herkomst en de eigenaren van deze portretten. De iconografie van het portret en de genealogie van de persoon op het portret.

 

Genealogieën:

Om deze portretten meer levend te maken worden waar mogelijk genealogieën met andere wetenswaardigheden samengesteld. Zo zijn er enkele aparte webhaltes ontstaan die steeds verder uitgebreid (kunnen) worden met de voorouders en nazaten van betrokkenen.
Uiteraard begint men met de genealogie van
Berend Wierts Kunst

 

 

Bronnen:

Onder meer het werkboekje compleet gescand met toestemming van de eigenaar.

 

 

 

 

 

© WAZAMAR
sinds 1995

Hoewel er naar gestreefd is correcte informatie te verschaffen, kan niet worden gegarandeerd dat de informatie op het moment waarop deze is geplaatst na verloop van tijd nog steeds juist is. Aan de inhoud van deze webhalte kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

 

 web stats
free website tracker